Stel cookie voorkeur in

Gym en Zwemrooster

Gym

Alle kinderen krijgen minimaal tweemaal per week bewegingsonderwijs:

Op maandag:      Groep 8 P, 7 P, Rots en Water: 3, 5 T en 4 T

Op dinsdag:        Groep 1/2, 4 T, 5 T, Rots en Water: 8 T en 7 T.

Op woensdag:    Rots en Water groep: 4 P, 6 T, 5/6 P, 8 P en 7 P.  

Op donderdag:   Groep 1/2 Sherborne , 3, 4 P, 5/6 P en 6 T.

Op vrijdag:          Groep 1/2, 5 T, 4 T, 7 T en 8 T    

 

De lessen worden door de vakleerkrachten Edwin Arendsen en Ellen Wieggers gegeven. In de lessen zullen veel bewegingsvormen en sporten aan de orde komen. Er is daarnaast veel aandacht voor sociaal-emotionele ontwikkeling. Samen spelen, winnen of verliezen.

Edwin en Ellen verzorgen ook lessen Rots en Water. Bij Rots en Water leren de deelnemende kinderen o.a. meer zelfvertrouwen te krijgen, sterker te worden, beter voor zichzelf op te komen, beter te communiceren en beter om te gaan met agressie. Als uw kind deelneemt aan lessen Rots en Water, dan krijgt u hier bericht over. Voor de kleuters is er een kleutervariant die Sherborne heet.

Voor de lessen is gymkleding verplicht:

  • een gympakje of sportbroekje + T-shirt
  • gymschoenen die alleen in de gymzaal gebruikt worden.
    Zonder gymkleding kunnen we de kinderen niet toestaan om aan de gymles deel te nemen. Oorringen en sieraden worden om veiligheidsredenen niet gedragen tijdens de les.

Vanaf de middenbouw gaan de kinderen na de gymles douchen. Vergeet u niet uw kind een handdoek mee te geven. Wanneer uw kind niet kan gymmen of douchen, geef dan een briefje mee met de reden hiervan.


Schoolzwemmen

Op maandag zwemmen de kinderen van groep 4P en 4T van 09.00 tot 09.30 uur in zwembad Valkenhuizen. Het betekent dat de kinderen om 08.40 uur met de bus opgehaald worden. De kinderen van groep 5/6P en 5T zwemmen ook op maandag, maar dan van 10.30 tot 11.00 uur. Zij worden om 10.00 uur met de bus opgehaald en gaan ook naar Valkenhuizen.